Infolinka 541 212 450

Obrácený jablečný štrůdl - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Náplň: jablka skořice vanilkový cukr Těsto: 5 vajec cca 100 g moučkového cukru (dle chuti) 6 - 8 lžic bezlepkové hladké mouky (já použila Schär Mix C) pečící papír



POSTUP

Jablka si nastrouháme nahrubo na pečící papír tak hustě, aby nebyl vůbec vidět. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně zašleháváme bílky a mouku. Těsto by mělo být zhruba takové konzistence, jako na bábovku, bublaninu...

Těsto nalijeme na jablka a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Necháme trošku vychladnout (ale ne moc) a stočíme do rolády, závinu.

Dobrou chuť ;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie