Infolinka 541 212 450

Ostružiník - bez lepku a laktózy

INGREDIENCE

300 - 400 g ostružin sojová smetana Provamel 100 ml bezlaktozové šlehačky bezlepkové piškoty 2 balení plátkové želatiny cukr



POSTUP

Do hrnce dáme polovinu ostružin, přidáme cukr podle chuti a prohřejeme. Po vychladnutí je propasírujeme přes síto.Vznikne ostružinová kaše, do které dáme 1 balíček želatiny podle návodu, přidáme sojovou smetanu Provamel a bezlaktózovou šlehačku.

Formu na nepečený dortík vyložíme potravinovou fólií. Na dno naskládáme bezlepkové piškoty a na ně dáme hmotu z ostružin, sojové smetany a želatiny. Poklademe ostružinami a necháme vychladit na hodinku v lednici.

Mezitím si nachystáme želé z ostružin. Do hrnce dáme druhou polovinu ostružin, cukr podle chuti a opět propasírujeme přes sítko. Přidáme želatinu podle návodu. Takto připravené ostružinové želé tvoří poslední vrstvu dortíku.

Ostružiník necháme vychladit do druhého dne a podáváme. Dobrou chuť :).

Tip: Namísto piškotů lze upéct  bezlepkový a bezlaktózový korpus.

Autorka: Jana B. http://www.proalergiky.cz/profil/81931

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie