Infolinka 541 212 450

Ovocný koláč - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 200 ml sójového zakysaného nápoje Lunther 150 g Schär mix B 150 g Schär Mix-it 150 g cukru krupice 100 g jemně strouhané oloupané cuketky 100 ml řepkového oleje 2 celá vejce kůra a šťáva z ½ BIO citrónu 1 prášek do pečiva (Labeta bez lepku) 750 g drobného ovce nebo pokrájených švestek Drobenka: 80 g cukru krupice 80 g kukuřičné strouhanky 80 g tuku (Stella) případně 1/2 lžičky skořice, pokud bude koláč švestkový



POSTUP

Troubu zahřejeme na 180 °C. Pečící nádobu o rozměrech cca 20 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem.

V míse promícháme mouky se strouhanou cuketkou (rukou je to nejlepší). Dále promícháme s kypřidlem a citrónovou kůrou.

Ve větším hrnečku nebo misce si prošleháme tekutiny – nápoj, olej, vajíčka a citrónovou šťávu.

Sypkou směs a tekutou vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do pečící nádoby s pečícím papírem.

Poklademe ovocem a posypeme drobenkou (můžeme přidat i plátky mandlí).

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.

Po upečení necháme vystydnout koláč na mřížce. A krájíme.

V plechové nádobě v lednici vydrží i více než tři dny skvěle vláčný.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie