Infolinka 541 212 450

Ovocný koláček bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

200 ml mandlového mléka (nebo i 120 ml mandlového mléka a 80 ml mandlové smetany na vaření) 1 balení Ovocňáku (jablečné pyré, 200 ml) ze zdravé výživy 125 g rozpuštěného Alsanu 120 g cukru krupice 100 g Schär mix C- Patisseria 4 lžíce mletých mandlí 20 g Doves Farm samokypřící 20 g rýžové krupičky 3 lžičky bezlepkového prášku do pečiva 1/4 lžičky soli na špičku nože xanthanu ovoce dle chuti nebo sezóny případně drobenka na posypání a ovocná poleva



POSTUP

Smícháme cukr s rozpuštěným Alsanem, pak zašleháme všechny ostatní ingredience.

Tip: Protože "ovocňák" dá těstu takovou "nijakou" barvu, lze přidat ještě lžíci kakaa, ale není to nutné.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme asi 35 minut při 170 stupních. Po vychladnutí polijeme třešňovou polevou - cukr moučka smíchaný s trochou třešňové šťávy ( tentokrát kompotové). Kdo má rád sladké, je to lepší, než jen pocukrovat ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

2.9x
(Hodnotilo 29 lidí)

Kategorie