Infolinka 541 212 450

Ovocný tofu dezert - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

tofu bez příchutě ovoce dle chuti (já použila jahody) rostlinné mléko (já použila mandlové) cukr, příp. med



POSTUP

Tofu si rozmixujeme s trochou rostlinného mléka. Používám mandlové, neboť dodá dezertu lepší chuť, než třeba rýžové. Recept nalezenete zde: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/mandlove-mleko. Poté přidáme ovoce (my hlavně jahody, ale zkoušela jsem i s broskvemi), které též rozmixujeme a dezert dosladíme dle chuti (ale samozřejmě nemusíme).

Rada: Mléko přidávejte po troškách, aby konzistence dezertu nebyla příliš tekutá, stalo se mi to. Záleží i na šťavnatosti ovoce, které použijete.

Dezert vám vydrží v ledniččce několik dní, ale samozřejmě je nejlepší čerstvý;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 18 lidí)

Kategorie