tofu bez příchutě ovoce dle chuti (já použila jahody) rostlinné mléko (já použila mandlové) cukr, příp. med
tofu bez příchutě ovoce dle chuti (já použila jahody) rostlinné mléko (já použila mandlové) cukr, příp. med
Tofu si rozmixujeme s trochou rostlinného mléka. Používám mandlové, neboť dodá dezertu lepší chuť, než třeba rýžové. Recept nalezenete zde: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/mandlove-mleko. Poté přidáme ovoce (my hlavně jahody, ale zkoušela jsem i s broskvemi), které též rozmixujeme a dezert dosladíme dle chuti (ale samozřejmě nemusíme).
Rada: Mléko přidávejte po troškách, aby konzistence dezertu nebyla příliš tekutá, stalo se mi to. Záleží i na šťavnatosti ovoce, které použijete.
Dezert vám vydrží v ledniččce několik dní, ale samozřejmě je nejlepší čerstvý;-).