Infolinka 541 212 450

Paella s krůtím masem a chorizem - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

400 - 500 ml vývaru (nejlépe kuřecího nebo krůtího) 3/4 plechovky nekrájených rajčat (nejraději používám značku Mutti - rajčata San Marzano-kaufland) 200 g krůtích prsíček nakrájených na kousky 190 g rýže (propláchnuté a přebrané) Chorizo klobáska- nakrájená na kolečka 1 střední cibule 2 šalotky trochu naložených grilovaných paprik (Kaufland - malá sklenička) 3 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje sůl pepř citrónový tymián špetka šafránu (Grešík) Na ozdobu: pár naložených kukuřiček olivy (miluji sušené černé olivy Thassos v oleji)



POSTUP

Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli, jednu šalotku a 1 pokrájený stroužek česneku. Cca po 3 - 5 minutách přidáme maso a opečeme ze všech stran. Vložíme klobásku, zbytek cibule a česneku, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a spolu vše opečeme. Dále do pánve vložíme naložené grilované papriky, rajčata a nakonec rýži a šafrán. Zhruba 1/2 minuty spolu promícháme a zalijeme horkým vývarem. Přikryjeme poklicí, snížíme plamen a pomalu pod poklicí dusíme, dokud rýže není hotová. Už nemícháme. Až po uvaření rýže lehce provzdušníme, přidáme kukuřičky, olivy a podáváme. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie