dýně rýže kari čočka jarní cibulka řapíkatý celer olivový olej česnek sůl pepř římský kmín
dýně rýže kari čočka jarní cibulka řapíkatý celer olivový olej česnek sůl pepř římský kmín
Upečeme dýni (1 hod na 180 stupňů).
Uvaříme rýži (se lžičkou kari).
Na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku s řapíkatým celerem. Pak přiklopíme pokličkou a necháme dusit, aby zelenina trošku změkla (ne moc, ať si zachová chuť a je trošku křupavá). Potom přidáme uvařenou čočku (pokud nemáte, nebo se vám nechce vařit, přidejte čočku z plechovky), dochutíme pár stroužky česneku na plátky, solí, pepřem a římským kmínem (nejlépe čerstvě rozmělněným v hmoždíři).
Pokud máte doma čerstvé bylinky, určitě je použijte. Já jsem použila petrželku a bylo to super. Dobrou chuť ;-).
Autorka: Klára Švandová