Infolinka 541 212 450

Pekelne dobre kuratko na zelenine

INGREDIENCE

kuře - doporučuji BIO, z domácího chovu 2 velké cibule mrkev celer petrzel brokolice květák 20 dkg hlívy - možno ale i žampionů snítka rozmarýnu pár lístku bazalky sůl kmín



POSTUP

Dvě obří cibule nakrájené na kolečka a osmahnuté na sádle v rozpálené troubě. Přidáme na čtvrtky naporcované, nasolené a pokud chcete, tak i nakořeněné kuřátko a na kostky nakrájenou anglickou slaninu. Orestujeme. Zasypeme opravdu velkym množstvím na velke kousky nakrájené zeleniny - mrkev, celer, petržel, brokolice, květák a prostě co vás napadne a také tu zeleninku lehce osmahneme. Posypeme kmínem. Zalijeme vodou a dusíme. Zhruba v polovině přidáme dvě snítky rozmarýnu a lístky bazalky. Pomalu dusíme v přikrytém pekáči do úplného změknutí a podle potřeby dolijeme vodu. Nakonec sundáme dekl a necháme s vrchním ohřevem dodělat kůrčičku.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

2.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie