Infolinka 541 212 450

Perníčky bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

100 g bezlepkové mouky (např. Doves Farm nebo Schar Mix B) 35 g moučkového cukru 30 g bezmléčného tuku (Stella) 25 g bramborového škrobu 1 vrchovatá lžíce medu 1 lžíce vody 1 lžička kakaa ½ lžičky xanthanu (nemusí být) ½ lžičky jedlé sody ½ lžičky perníkového koření Na polevu: 100 g moučkového cukru kapka oleje citronová šťáva dle potřeby



POSTUP

Med, tuk, cukr a vodu zahřejeme na mírném plameni, až se vytvoří jemná kašička. Tu přidáme ke směsi mouky, škrobu, sody, koření a kakaa a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v chladu. Poté z něho vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme při 160 °C 8 - 10 min.

Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme.

Vychladlé zdobíme bílou cukrovou polevou. Tu připravíme důkladným utřením přesátého moučkového cukru s olejem a citronovou šťávou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 83 lidí)

Kategorie