Infolinka 541 212 450

Perník z Bake and Cake - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

300 g nízkoškrobové směsi Bake and Cake 200 ml zakysaného sójového nápoje Lunter 150 ml řepkového oleje 100 ml černého čaje Earl Grey 7 lžic datlového sirupu 2 vrchovaté lžíce domácích povidel 2 lžíce kakaového prášku 2 lžíce vaječné náhrady Vegavajo rozmíchané ve 100 ml teplé vody 1 vrchovatá lžíce koření do perníku Benkor 1 lžíce BIO pomerančové či citrónové kůry 1 lžička mleté skořice 10 g kypřícího prášku Adveni bez kukuřice na špičku nože jedlé sody asi 1 g špetka soli



POSTUP

Vaječnou náhradu rozmícháme ve vodě a necháme cca 10 minut stát. Tekutiny (zakysaný nápoj, povidla, datlový sirup, olej a čaj) prošleháme v robotu nebo ručně mixérem a přišleháme k tekutině. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku smícháme s kořením, solí, kypřidly a kůrou. Tuto moučnou směs stěrkou lehce vmícháme do tekutiny s vaječnou náhradou. Těsto přemístíme do papírových formiček na muffiny nebo malé buchtičky (Dm drogerie). Pečeme při 180 °C cca 15 minut, pak snížíme na 170 °C a dopékáme cca 10 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu perníku suchá.

Pečivo necháme vychladnout na mřížce a můžeme podle chuti pocukrovat či přetřít čokoládovou ganache z hořké bezmléčné čokolády a rýžové smetany (poměr 1:1).

Recept: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie