Infolinka 541 212 450

Perníkové kraslice

INGREDIENCE

500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml oleje 5 lžic uvařeného a vychladlého van. pudinku (z 400 ml rostlinného mléka a jednoho pudink. prášku) 1 - 2 lžíce kakaa nebo karobu (nemusí být) 3 lžičky kypř. prášku do perníku cca 50 ml vody citronová poleva na zdobení: 140 - 200 g moučkového cukru 3 lžíce horké vody 1 - 2 lžíce citronové šťávy potravinářské barvy



POSTUP

Pět lžic hotového pudinku smícháme s cukrem, vodou, olejem a příp. kakaem nebo karobem. Prášek smícháme s moukou a pak vše zpracujeme v hladké, tuhé a nelepivé těsto. Zabalíme do folie a v chladu ho necháme odležet. Poté na pomoučněném vále vykrajujeme kraslice (buď podle šablony, nebo přímo formičkou).

Můžeme použít vypouklé formičky určené k výrobě 3D kraslic. V tom případě postupujeme podle návodu na nich.

Pečeme na 150 st. cca 15 minut.

Citronová poleva:
Vodu smícháme s citrónovou šťávu a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr. Třeme tak dlouho, dokud nebudeme mít hustou polevu. Pokud bude poleva příliš hustá, přidáme pár kapek citronové šťávy, bude-li příliš řídká, přidáme moučkový cukr.

Vychladlé ploché kraslice zdobíme citronovou polevou, do které můžeme zamíchat různá barviva podle fantazie.

Půlky vypouklých kraslic zbrousíme na struhadle, aby k sobě pasovaly. Ozdobíme podle fantazie, můžeme naplnit lentilkami, či jinými bonbony a pak polevou slepíme k sobě.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie