Infolinka 541 212 450

Pikantní bůček

INGREDIENCE

1 kg bůčku 10-15 kuliček pepře 3 kul. nového koření sůl cibule 1/2 lžičky oregána, cayenského pepře, tymiánu, orientálního koření 4 - 6 lžic kečupu 2 lžíce sladké mleté papriky 3 lžíce oleje 1 lžička dijonské hořčice špetka soli asi 13 stroužků česneku trochu mletého chilli špetka mletého nového koření



POSTUP

Asi 1,5 hodiny povaříme bůček se solí, kuličkami pepře, nového koření, cibulí a 5 stroužky česneku (oboje v celku). Mezitím si přichystáme kašičku z ostatních ingrediencí (česnek prolisujeme), znovu přidáme i trošku soli. Maso po uvaření necháme trochu zchladnout, rozdělíme nejméně na 2 části. Všechny kousky masa důkladně potřeme nachystanou kašičkou a ještě teplé zabalíme do alobalu (každý kousek zvlášť). Po vychladnutí dáme do lednice a necháme několik dní rozležet. Konzumujeme nejlépe s pečivem. Dbáme na to, aby veškeré ingredience neobsahovaly lepek, samozřejmě i pečivo použijeme dle druhu diety.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie