Infolinka 541 212 450

Piškotová roláda - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

4 vejce 4 mírně vrchovaté polévkové lžíce bezlepkové mouky, nejlépe Doves Farm 4 rovné polévkové lžíce cukru krupice nebo třtinového cukru 4 rovné polévkové lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje 1/2 bezlepkového prášku do pečiva nebo 3 kávové lžičky vinného kamene nastrouhaná kůra z 1 BIO citrónu 1 kávová lžička guarové moučky pro lepší pružnost těsta špetka soli Na dokončení rolády: pečicí papír moučkový cukr marmeláda



POSTUP

Rozklepneme vejce a z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky spolu s cukrem mixujeme do pěny. Po lžíci přidáváme olej a pak mouku – mixujeme. Dle chuti přidáme vanilkový extrakt a citronovou kůru. Nakonec zamixujeme do směsi špetku soli a prášek do pečiva.

Po částech opatrně do těsta vmícháme ušlehaný sníh (už jen vařečkou nebo stěrkou).

Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C cca 10 minut do růžova (podle vlastností trouby).

Po upečení překlopíme plát těsta na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem a roládu i s papírem podélně zarolujeme.

Po vychladnutí (cca 15 minut, ne více, těsto by se trhalo) piškotový plát rozložíme, namažeme například ostřejší marmeládou nebo plníme ochucenou ušlehanou šlehačkou s kousky ovoce. Opatrně zarolujeme zpět a pocukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie