Infolinka 541 212 450

Pistáciová bábovka s tofu - bez mléka

INGREDIENCE

300 g polohrubé mouky 220 g tofu bez příchutě 200 g změklé Stelly 180 g cukru krupice 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 2 hrsti loupaných pistáciových oříšků (nasekaných) 4 lžíce rostlinného nápoje 1 pistáciový pudink 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva citrónová šťáva Stella nebo olej na vymazání formy, polohrubá mouka na vysypání



POSTUP

Formu na bábovku vymažeme Stellou nebo olejem a vysypeme moukou. 

Tofu umyjeme, usušíme a rozdrobíme. Lehce polijeme citrónovou šťávou. V rostlinném mléce rozmícháme pudink a vzniklou směs smícháme s tofu.

Změklou Stellu šleháme s cukrem. Postupně přidáme "tofu směs" a po jednom žloutky. Mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a postupně přimícháme k "tofu směsi". Poté vmícháme nasekané pistáciové oříšky.

Nakonec vyšleháme bílky dotuha a ručně vmícháme do těsta.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 35 - 40 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.

Hotovou bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie