Infolinka 541 212 450

Pivní chléb

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky (směs Jizerka) 250 ml Bezlepkového piva Celiva (světlý ležák, 11%) 100 ml vody 2 lžičky soli 2 lžičky drceného kmínu 2 lžičky sušeného droždí 1 lžička hnědého cukru sádlo



POSTUP

V míse si smícháme všechny sypké druhy surovin. Přilijeme vodu s pivem a pomocí vařečky vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut kynout.

Papír na pečení potřeme sádlem a vyklopíme na něj vykynuté těsto. Ruce si pomoučíme bezlepkovou směsí Jizerka a rukama vytvarujeme chléb do požadovaného tvaru.

Chléb vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme asi 10 minut a poté teplotu snížíme na 180 - 190 °C, chléb dále pečeme asi 40 minut. Po upečení chléb vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

2.9x
(Hodnotilo 58 lidí)

Kategorie