Infolinka 541 212 450

Podkrkonošský hubník - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

houby bezlepkové pečivo rostlinné mléko pohanková krupice sádlo Hraška cibule česnek sůl pepř mletý kmín majoránka



POSTUP

Předem se omlouvám, že neuvádím přesný poměr surovin, ale připravovala jsem to od oka. Při vaření průběžně ochutnávám, dochucuju, zahušťuju, příp. ředím :-D

Bezlepkové pečivo (klidně i starší, ne zcela povedné) natrhejte, příp. nakrájejte na kousky. Zalijte rostlinným mlékem. Cílem je, aby pečivo tekutinu nasáklo, nebylo suché.

Na sádle osmažte cibulku dozlatova a poduste na ní houby. Ty osolte, okořeňte kmínem, pepřem, majoránkou a česnekem.

Hrašku si podle návodu na obalu (dle toho, kolik vajec chcete nahradit) smíchejte s vodou a nechte chvilku odstát.

Hrašku, pečivo a houby smíchejte dohromady. V případě potřeby dochuťte a zahustěte krupicí. Já použila pohankovou a výsledná chuť byla vynikající, mohu jen doporučit.

Směs nandejte do zapékací mísy a pečte v troubě vyhřáté zhruba na 200 °C asi 15 – 20 minut.

Hubník se podává nejlépe teplý, ale lze i studený. Svěle ho doplňuje kyselá chuť, např. kysané zelí, nakládané okurky, ale lze samozřejmě i samotný.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie