pohanková mouka rostlinné mléko vajíčko cukr špetka soli trocha kypřícího prášku jablko mletá skořice med marmeláda slunečnicový olej na smažení
pohanková mouka rostlinné mléko vajíčko cukr špetka soli trocha kypřícího prášku jablko mletá skořice med marmeláda slunečnicový olej na smažení
Vajíčko rozšleháme s rostlinným mlékem, přidáme trochu cukru, špetku soli, pohankovou mouku a kypřící prášek. Necháme chvíli odležet.
Ingredience jsem opravdu neodměřovala, vše od oka ;-). Těsto by mělo být "polotekuté" konzistence. Nejlepší je vyzkoušet na jednom lívanci a pak příp. dohustit, doředit.
Lívance smažíme z obou stran na lívanečníku pomazaném slunečnicovým olejem.
Podáváme dle chuti a zvyklostí. My vyzkoušeli tradiční marmeládu - domácí meruňkovou. Ale více dětem chutnalo nastrouhané jablíčko oslazené medem a ochucené mletou skořicí.