Infolinka 541 212 450

Pohankové lívance - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

pohanková mouka rostlinné mléko vajíčko cukr špetka soli trocha kypřícího prášku jablko mletá skořice med marmeláda slunečnicový olej na smažení



POSTUP

Vajíčko rozšleháme s rostlinným mlékem, přidáme trochu cukru, špetku soli, pohankovou mouku a kypřící prášek. Necháme chvíli odležet.

Ingredience jsem opravdu neodměřovala, vše od oka ;-). Těsto by mělo být "polotekuté" konzistence. Nejlepší je vyzkoušet na jednom lívanci a pak příp. dohustit, doředit.

Lívance smažíme z obou stran na lívanečníku pomazaném slunečnicovým olejem.

Podáváme dle chuti a zvyklostí. My vyzkoušeli tradiční marmeládu - domácí meruňkovou. Ale více dětem chutnalo nastrouhané jablíčko oslazené medem a ochucené mletou skořicí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie