Infolinka 541 212 450

Pohankové sušenky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

90 g rozpuštěného kokosového tuku (oleje) 80 g drobně nasekané bezmléčné hořké čokolády s malinami (např.Lidl) 75 g umixovaných pohankových vloček 75 g celých pohankových vloček 7 - 8 lžic rýžového sirupu 3 lžíce rýžové mouky hladké 2 vrchovaté lžíce BIO jablečného pyré 20 g sušených malin (např. Mixit) 1 lžíce kokosu 2 lžíce kokosové mouky 1 lžíce psyllia 1/2 lžičky bezl. prášku do pečiva



POSTUP

Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme tekutiny a dohromady - rukama uhněteme těsto, které zabalíme do mikroténového sáčku. Necháme hodinu odležet a spojit v ledničce.

Troubu předehřejeme na 160 °. Po vyndání těsto prohněteme a vyválíme mezi dvěma kusy potravinářské folie na výšku těsta cca 0,8 cm. Vykrajujeme drobné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Necháme vychladnout plech se sušenkami na mřížce. Konzumujeme nebo uložíme v plechové krabici či skleněné dóze...

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie