Infolinka 541 212 450

Pomerančový koláč s batáty - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

Těsto: 110 g změklého Alsanu 1/2 hrnku bezlepkové mouky (Schar mix B) 1/2 hrnku pohankové mouky 2 lžíce třtinového cukru 1 lžíce strouhané pomerančové kůry 1 lžička vanilkového prášku 1/2 prášku do pečiva Náplň: 600 g batát 400 g bílého jogurtu čerstvě vymačkaná šťáva ze 3 pomerančů 2 lžíce kukuřičného sirupu nebo jiného sladidla 1 vanilkový puding (Amylon) 1 lžička skořice 5 hřebíčků nadrcených



POSTUP

Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.

Mezitím uvaříme batáty na páře. Když jsou měkké, dáme je do mixéru s ostatními ingrediencemi na náplň a mixujeme do hladké kaše. Puding jsem přidala úplně na konec.

Vychlazené těsto namačkáme do vymazané dortové formy, aby rovnoměrně pokrývalo dno a sahalo cca do poloviční výšky stěn. Takto dám zapéct na 10 minut do trouby na 180 °C. Až se těsto trošku zatáhne, naliji na něj náplň a peču dlaších cca 30 - 40 minut.

Je to spojení 3 receptů, které jsem našla různě po internetu. Díky té báječné sladkokyselé chuti jsem si říkala, že má tento recept místo i tady.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie