Otázka:
Dobrý den, před půl rokem mi byla na základě krevních testů zjištěna alergie na laktózu (dle doktorky v „červených číslech") a hraniční hodnoty na lepek (gliadin IgG 0.92 >> 0.90, IgA v normě). Nejdříve jsem striktně vysadila obojí a nyní jsem začala kupovat mléko a jogurty bez laktózy. Potíže se začaly vracet a objevila se mi vyrážka na rukou (suchá červená místa a tečky). Chtěla bych se vás zeptat, zdali bych mohla mít alergii i na mléčnou bílkovinu, když laktóze se vyhýbám? Lepek stále nejím, ačkoli si také nejsem vůbec jistá, jde-li o alergii, celiakii nebo jen zvýšenou citlivost? Je mi jasné, že bude třeba zajít na další testy, chtěla jsem se však zeptat na váš názor, případně na jaké testy jít. Předem moc děkuji.
Tazatel:
Eva