Odpověď na dotaz
Jsem alergická na pyly, roztoče, pšenici a brambory. Má lékařka mi zakázala konzumaci pečiva a brambor. Je to nutné? Mám potíže, pouze když pracuji s těstem nebo syrovými bramborami. Po snědení výrobků z mouky nebo uvařených brambor žádné potíže nemám. Je pravda, že se vařením alergeny z ovoce a zeleniny ztrácejí?
Není nutné se omezovat v konzumaci tepelně upravených brambor či pečiva. Platí zásada vyvarovat se tomu co mi vadí. Tepelnou ( ale i jinou) úpravou se část alergenů pozmění, takže nemusí u daného jedince vyvolávat obtíže
MUDr. Tomáš Rohovský
Podobné: Potravinová alergie
Datum vložení dotazu: 12.06.2005
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...
592 odpovědí
Poslední dotaz: Dobry den dvouleta dcera ma podle naplastovych testu alergii na pekarske drozdi. Chci se zeptat jestli pri alergii na drozdi vadi i lahudkove...