Infolinka 541 212 450

Pórková gratina s celozrnnou krustou

INGREDIENCE

3 menší pórky 100 g uzeného tofu 750 ml sójové smetany 1 lžička muškátového oříšku 2 stroužky česneku 1 lžíce bujonu Würzl 1 lžička mořské soli 1 lžíce biomargarínu Provamel (na vymaštění formy) 100 g starého pečiva na strouhanku 40 g piniových oříšků hrst čerstvého oregana 1 lžíce lahůdkového droždí



POSTUP
  1. Pórky omyjte, podélně rozpulte a naskládejte do mélké vymaštěné.
  2. Tofu nastrouhejte, přidejte sójovou smetanu, rozetřený česnek, sůl, Würzl a muškátový oříšek. Zamíchejte a nalijte na pórky. Pečte zakryté alobalem asi 30 minut na 170 °C.
  3. Připravte si strouhanku: umixujte pečivo, pinie a oregano, ochuťte droždím. Strouhankou posypte pórek a pečte odkryté dalších 20 minut. Nožem zkuste, zda je pórek měkký.

Tip: Servírujeme s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší

Vybrané suroviny můžete zakoupit v eshopu Country Life.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie