Infolinka 541 212 450

Pórková polévka s amarantem - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

pórek rostlinné máslo rostlinná smetana bezlepková mouka (výborná v kombinaci s pórkem je amarantová) muškátový oříšek sůl slunečnicový chléb (v případě diety jakýkoliv bezlepkový)



POSTUP

Rozehřejeme si olej. Na něm zpěníme polovinu pórku nakrájeného nadrobno a necháme zesklovatět. Zalijeme vodou, příp. vývarem, máme-li k dispozici. Ochutíme solí a muškátovým oříškem, který do  polévky nastrouháme. Přidáme druhou polovinu pórku. Zahustíme záklechtkou, kterou jsme si připravili z rostlinné smetany a amarantové mouky (chtěla jsem vyzkoušet jinou než pšeničnou a napadlo mne, že tato, chuťově výraznější, by se mohla hodit a ono ano ;-). Provaříme.

Na talíři podáváme s opraženým chlebem. My použili žitný se slunečnicovými semínky. Posypeme petrželkou.

Dobrou chuť.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie