Těsto: 300 g Schaer Patisseria + mouka na podsypání 250 g Stelly nebo Alsanu 250 ml rostlinné smetany (Provamel, Alpro, rýžová, kokosová) 200 g Jizerky zelené 1 kávová lžička guarové moučky špetka soli strouhaná kůra z jednoho Bio citrónu Tvarohová nádivka: 1 tvaroh v kostce 4 polévkové lžíce moučkového cukru 3 polévkové lžíce mléka 1 polévková lžíce bezlepkového vanilkového pudinku kůra z 1/2 bio citronu trocha vanilky pár kapek citrónové šťávy Bezmléčná "tvarohová" varianta: bílé toffu bez příchutě rostlinné mléko (o trochu více než u předchozí varianty) ostatní ingredience stejné jako u klasické tvarohové nádivky Povidlová nádivka: 200 g švestkových povidel 1 polévková lžíce tuzemáku 1 polévková lžíce cukru 1 kávová lžička skořice Maková nádivka: 100 g máku 100 ml horkého rostlinného mléka 1 polévková lžíce tuzemáku 1 kávová lžička skořice špetka drceného hřebíčku meruňková marmeláda pod makovou náplň Na dokončení: 3 žloutky s vodou na potření (nebo rostlinné mléko či smetana) moučkový cukr rozmíchaný s dvěma vanilkovými cukry s pravou vanilkou na obalení