Infolinka 541 212 450

Přirozeně bezlepkový dezert s tofu krémem

INGREDIENCE

250 g Crunchy müsli Schär 100 g lískových ořechů 50 g strouhaného kokosu 1 lžička mleté skořice 2 lžíce hnědého cukru 100 ml medu nebo sirupu z Agáve rostliny Krém: 400 g tofu natural 1 sójová smetana (Provamel, Alpro) 3 lžíce třtinového cukru kůra z chemicky neošetřeného 1 pomeranče 400 g lesního ovoce (maliny, jahody, ostružiny...) 4 polévkové lžíce medu nebo hnědého cukru



POSTUP

Ořechy si rozmixujeme a smícháme je s ostatními sypkými surovinami. Směs nasypeme na plech, který jsme si předem vyložili papírem na pečení a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a necháme opékat asi 10 minut. Posléze vytáhneme, polijeme sirupem a teplotu snížíme na 140 °C a pečeme dalších 15 minut.

Zatím si připravíme tofu krém - tofu sýr rozmixujeme v mixéru společně s cukrem a smetanou. Pak vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru z chemicky neošetřeného plodu.

Vybraný druh ovoce si posypeme cukrem/polijeme medem. Do pohárů střídavě budeme vrstvit opečené musli (tzv. Granolu), krém a ovoce. Poslední vrstva by měla být Granola společně s kousky ovoce. Před podáváním lze ještě dozdobit ovocem a nebo lístkem máty.

Dobrou chuť.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie