Infolinka 541 212 450

První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

INGREDIENCE

1,5 hrnek polohrubá mouka 2 lžíce čekankové sladidlo 0,75 hrnek strouhaných loupaných v troše vody povařených jablek 6 lžic olej 1,5 lžičky prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky pudinkového prášku (kakaový) 1 banán rozmačkaný + poleva: 500 ml strouhaných jablek povařených s vodou 2 lžičky strouhané vařené řepy pro barvu 2 lžičky čekankového sladidla agar (množství podle návodu na obalu)



POSTUP

Korpus:

Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po upečení je to dost hutné, možná bych zkusila příště dát víc tekutin. 
Nechala jsem vychladnout, vyklepla z formy a do formy dala folii.

Poleva:
Nastrouhala jsem jablka, množství asi 3/4 pivního půllitru, dolila vodou a dala vařit, obarvila, osladila. Když to začalo vařit, tak nasypala agar v prášku. Ihned vypnula a jen nechala chvilku probublat. Horké jsem nalila do forem vyložených folií a na to položila upečený korpus. 

Malému chutnalo :)

Hledala jsem něco úplně bez cukru, ale zase aby to bylo jedlé.. No nakonec jsem tedy prokombinovala několik receptů a cukr nahradila čekankovým sladidlem, které prý je z těch náhražek tak nějak složením nejméně hrozné. Nejraději bych nahradila i mouku, ale třeba na kokosovou máme alergii, tak jsem to nechtěla u dortu k narozeninám pokoušet. Byla jsem příjemně překvapená, že to opravdu jedl. No a zbytek jsem snědla já :D Dost hutné, ale dalo se to ;) 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

Kategorie