Infolinka 541 212 450

Pšeničný dezert (nákyp)

INGREDIENCE

500 g potravinářské pšenice nebo špaldy 100 g přírodního cukru 100 ml oleje hrst rozinek (nemusí být) 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli špetka skořice voda



POSTUP

Pšenici propereme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě (vody asi 2 cm nad hladinou pšenice). Vodu pak osolíme a pšenici uvaříme doměkka. Nejrychleji to jde v tlakovém hrnci, zhruba 45 minut. Případné lehké rozvaření vůbec nevadí. Necháme vychladnout. Vývar nevyléváme.

Po vychladnutí pšenici včetně vývaru rozmixujeme s olejem, cukry a skořicí. Pokud vývaru zbylo málo, přidáme převařenou vodu. Směs musí při mixování výrazně zesvětlat (zmléčnit), k čemuž je potřeba právě dostatek tekutiny. Výsledná konzistence by měla připomínat hustější mléčnou rýži.

Rozinky můžeme přidat až po rozmixování. Naplníme do misek a dáme vychladit do chladničky.

Možné obměny: lze přidat kakaový nebo karobový prášek.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie