Infolinka 541 212 450

Pudinkoví šneci bez lepku

INGREDIENCE

500g Schar mix B 250 ml mléka 100 ml oleje 80 g cukru 1 vejce 1/2 čerstvého droždí Náplň: 500 ml mléka vanilkový pudink



POSTUP

Těsto si připravíme v pekárně nebo klasickým způsobem. Pracujeme s těstěm nevykynutým, bude kynout až ve formě šneků.

Těsto si rozdělíme na 2 půlky, rozválíme jako na štrůdl, pomažeme vychladlým pudinkem (lze použít i pudink za studena O le) a zatočíme jako roládu. Nakrájíme na "šneky" cca 4 cm silné. Já dala do pekáčku vyloženého pečícím papírem, blíž k sobě, vznikne tzv. francouzsky koláč. Kdo chce mít šneky samostatné, musí dávat na plech dále od sebe. Stejně postupujeme i s druhou půlkou těsta.

Lze naplnit i jinou náplní např. jablka, tvaroh. Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a necháme kynout 30 - 40 min.

Pečeme na 180 stupňů, 20 - 25 minut.

Na fotce je množství z poloviční dávky.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie