Postup přípravy
Těsto si připravíme v pekárně nebo klasickým způsobem. Pracujeme s těstěm nevykynutým, bude kynout až ve formě šneků.
Těsto si rozdělíme na 2 půlky, rozválíme jako na štrůdl, pomažeme vychladlým pudinkem (lze použít i pudink za studena O le) a zatočíme jako roládu. Nakrájíme na "šneky" cca 4 cm silné. Já dala do pekáčku vyloženého pečícím papírem, blíž k sobě, vznikne tzv. francouzsky koláč. Kdo chce mít šneky samostatné, musí dávat na plech dále od sebe. Stejně postupujeme i s druhou půlkou těsta.
Lze naplnit i jinou náplní např. jablka, tvaroh. Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a necháme kynout 30 - 40 min.
Pečeme na 180 stupňů, 20 - 25 minut.
Na fotce je množství z poloviční dávky.