Infolinka 541 212 450

Pudinkoví šneci dle Ládi Hrušky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 3 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (já použila Schär Mix C, ve finále o trošku víc) 1 hrnek vlažného rostlinného mléka (já použila doma vyrobené rýžové) 1/4 Stelly 3 žloutky (v originálním receptu dva, raději jsem dala více, aby mi těsto lépe drželo) 3 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 1 kostka droždí Náplň: 450 ml rostlinného mléka (já rýžové) 100 g rozinek 1 vanilkový puding 3 lžíce krystalového cukru (doporučuji více, máte-li rádi sladké ;-)



POSTUP

Nejprve jsem si připravila kvásek - do vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr, lžičku mouky, rozmíchala a dala na topení.

Po zhruba 15 minutách jsem ke kvásku přidala žloutky, vanilkový cukr a mouku se špetkou soli. Stellu ještě ne. Tu jsem si dala pouze rozehřát. Připravené těsto jsem propracovala a dala kynout do trouby zapnuté na co nejmenší ohřev (lze samozřejmě i opět na topení).

V době kynutí jsem si připravila náplň. Dle klasického postupu jsem si uvařila pudink a jen do něj navíc přidala rozinky.

Za asi 30 - 40 minut jsem do vykynutého těsta teprve zapracovala Stellu, na radu zkušené bezlepkové pekařky Radky Vrzalové. Těsto jsem vyválela na plát o tloušťce asi 1 cm a pomazala náplní. Stočila ho do rolád, které jsem část nakrájela zhruba na 1,5 cm kolečka a položila na plech a část dala pést vcelku a nakrájela až po upečení - podle mého názoru to bylo chuťově určitě lepší, neboť náplňm zůstala krásně "mazlavá"...i když pak se samozřejmě nejedná o pudinkové šneky, nýbrž roládu ;-). Obojí sem pomazala rozšlehaným vajíčkem a pekla zhruba při 180 °C dozlatova.

Dobrou chuť ;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie