Postup přípravy
Do 300 ml horké vody namočíme psyllium - občas promícháme do vychladnutí.
Chléb peču buď v pekárně nebo v troubě.
Pokud peču v pekárně, tak dám napřed tekuté suroviny a pak sypké. Zapnu program na bezlepkový chléb asi 2:10 hod. Před pečením je dobré těsto uhladit navlhčenou stěrkou, nebo se stane (tak jako občas mně, když to nevychytám), že je chléb na povrchu křivý :-).
Pokud peču v troubě, tak si napřed smíchám mouky, droždí a postupně přilévám vodu s psylliem, sůl, zbytek vody (300 ml),olej, koření a semínka. Míchám ručním mixérem.
Pak těsto dám do silikonové formy na srnčí hřbet. Vložím do trouby vyhřáté na 50 st. a nechám kynout. Po nakynutí přepnu troubu na 200 st. a peču asi hodinu. Prvních deset až patnáct minut nechávám přikryté alobalem a pak dopékám bez.