Postup přípravy
Korpus: Máslo ušleháme s rozpuštěnou čokoládou. Vejce ušleháme se žloutky a 50 g moučkového cukru, zbývající cukr ušleháme s bílky. Čokoládové máslo lehce spojíme se žloutkovou pěnou, opatrně přidáme kakao, mandle, mouku a nakonec sníh. Vlijeme do dortové formy a pečeme na 175 stupňů asi 35 - 40 minut.
Krém: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi. Pak s touto čokoládovou pomazánkou smícháme dalších 150 g Zlaté Hané a máme krém.
Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smícháme se smetanou a necháme trochu vychladnout.
Dohotovení: Po vychladnutí prořežeme na tři pláty, promažeme 2/3 krému, poskládáme na sebe a pomažeme zbytkem krému. Necháme zchladnout v ledničce cca 20 minut. Pak dort polijeme polevou a dáme zpět do lednice.
Autorka: Petra Sainerová