Postup přípravy
Do kastrůlku nastrouháme čokoládu, přilijeme smetanu a přisypeme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Čokoláda se musí rozpustit. Dáme do ledničky vychladit.
Pustíme se do korpusu. Oddělíme bílky od žloutků, přidáme k nim špetku soli a ušleháme. V jiné míse ušleháme žloutky s cukrem. Při šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Vmícháme mouku, ořechy, citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 60 minut při 180 °C. Korpus necháme vychladit. Po vychlazení jej rozdělíme na tři části, které v řezu namažeme slabou vrstvou marmelády.
Máslo vyndáme z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu. Šlehačka s rozpuštěnou čokoládou nám v lednici mezitím ztuhla. Přendáme ji do vyšší mísy a šleháme. Jakmile je ušlehaná, postupně zašleháváme i změklé máslo. Částí tohoto krému namažene spodní díl korpusu a přiklopíme střední částí korpusu. Dáme ztuhnout do ledničky.
Teď si připravíme tvarohový krém. Ušleháme tvaroh, smetanu a cukr. Želatinu připravíme podle návodu, jen vodu nahradíme ovocnou šťávou a všleháme do tvarohu. Střední a vrchní část korpusu potřeme vrstvou krému. Na střední část dáme kompotované ovoce, mírně vtlačíme do krému a zakryjeme namazanou stranou vrchním dílem korpusu. Celý dort pomažeme slabou vrstvou tvarohového krému, který posypeme čokoládou a dozdobíme zbylými krémy a ostružinami. Dobrou chuť!