Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem a tvarohem. Vznikne nám takové pěkné zlaté "blátíčko". Přidáme vlažné mléko a olej, pěkně promícháme. Dále přidáme mouku, do které zamícháme kypřící prášek. Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu. Dodá to bábovce ještě lepší chuť. Zvlášť si vyšleháme bílky, chce to opravdu do tuha, těsto je pak krásně nadýchané.
Bílky postupně přidáváme do těsta. Lepší je po malých kouscích a ne míchat, spíš jen tak lehce nadzvedávat. Vymažeme formičku olejem a vysypeme kokosem, je to bezlepkové a mnohem chutnější než mouka nebo strouhanka.
Půlku těsta vlijeme do formy, do druhé půlky vsypeme kakao dle chuti, já dala dvě lžičky. Nakonec vlijeme i druhou polovinu těsta do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Že je hotová poznáme tak, že do bábovky píchneme špejlí a když na ní už nezůstane žádné těsto, je nejvyšší čas ji vyndat.
Upozornění: Těsto je docela řidké a "roste" pomalu, tak se nelekejte jako já, nakonec dopadla výborně a chutnala i lidem, kteří nejsou zvyklý na specifickou chuť pohanky a jiných :)