rostlinná smetana na vaření Stella jarní cibulka řeřicha zeleninový bujón bezlepková mouka na zahuštění sůl mletý pepř muškátový oříšek opečený bezlepkový chléb
rostlinná smetana na vaření Stella jarní cibulka řeřicha zeleninový bujón bezlepková mouka na zahuštění sůl mletý pepř muškátový oříšek opečený bezlepkový chléb
Rozehřejeme si máslo, vložíme na něj jarní cibulku nakrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Poté zaprášíme moukou a za stálého míchání si takto připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a řádně rozmícháme. Přidáme zeleninový bujón, řeřichu, osolíme, opepříme, zastrouháme špetkou muškátového oříšku a vaříme asi 15 minut.
Na závěr polévku zjemníme smetanou a rozmixujeme do hladka.
Podáváme s opečeným chlebem.