Infolinka 541 212 450

Rohlíčky s ořechovou nádivkou - bez mléka

INGREDIENCE

Na 15 rohlíčků: 450 g hladké mouky 230 g přírodního tofu 80 g cukru moučky 2 vejce (z toho 1 bílek zvlášť na potření) 8 lžic vody 7 lžic oleje 1 prášek do pečiva plátky mandlí na posypání Nádivka: 200 ml rostlinného mléka 150 g mletých vlašských ořechů 80 g mletých piškotů 70 g cukru krupice 30 g agávového sirupu 2 lžíce rumu



POSTUP

Nejprve si připravíme ořechovou nádivku. Mléko přivedeme k varu, vsypeme ořechy a za stálého míchání asi 5 min prohřejeme. Vmícháme piškoty, cukr, sirup a rum. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

Tofu nejprve umyjeme a vysušíme, abychom jej zbavili nepříjemného "zápachu". Rozmixujeme jej společně s olejem a vejci (kromě 1 bílku). Přidáme zbylé suroviny (mouku, prášek do pečiva, cukr a vodu) a uhněteme nelepivé těsto. Rozválíme ho na plát o tloušťce cca 3 mm a nakrájíme na větší trojúhelníky. Doprostřed každého trojúhelníku dáme část ořechové náplně a srolujeme od delší strany do rohlíku. Každý zahneme do tvaru podkovy a necháme 30 min kynout.

Rohlíčky potřeme zbylým bílkem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 min. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie