Na 8 porcí: 900 g tofu natural 500 ml sójové smetany Provamel 300 g sušeného rostlinného mléka 250 g jahod 200 g pšeničných sušenek Molenaartje 2 banány 60 g rostlinného margarínu 4 lžíce ovocného cukru 2 – 4 lžíce agar-agaru
Na 8 porcí: 900 g tofu natural 500 ml sójové smetany Provamel 300 g sušeného rostlinného mléka 250 g jahod 200 g pšeničných sušenek Molenaartje 2 banány 60 g rostlinného margarínu 4 lžíce ovocného cukru 2 – 4 lžíce agar-agaru
Korpus: Sušenky rozdrťte na jemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu vyhlaďte na dno formy a utlačte. Poklaďte na ni na půlky pokrájené banány.
Náplň: Tofu nastrouhejte na jemno, přidejte cukr, sójovou smetanu, sušené mléko a rozmixujte do hladka. Hmotu nalijte na korpus s banány a pečte 20 minut na 160 stupňů.
Upečený cheesecake nechte vychladnout.
Nakonec jej ozdobte jahodami, nebo jiným ovocem (např. borůvkami nebo malinami) a zalijte rozpuštěným agar-agarem obarveným šťávou z červené řepy nebo jahodovým džusem.
Nechte důkladně vychladit v lednici, nejlépe přes noc.