Infolinka 541 212 450

Rybízový koláč - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

500 ml mouky (dnes jsem udělala směs z bezlepkové mouky + pohanky + amarantu) 300 ml cukru(používám hnědý) 4 vajíčka 100 ml tekutiny (kdo může, tak mléko nebo smetanu, já používám mléko sojové) 100 ml oleje 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek (Dr.Oetker)



POSTUP

Vajíčka se našlehají s cukrem do pěny, přidá se olej, pak střídavě mouka s kypřícím práškem a tekutina.

Koláč se peče při 180 st. cca 40 min.

Lze ještě posypat skořicí a vanilkovým moučkovým cukrem, příp. navrh ozdobit rostlinnou šlehačkou.

Obměna: Variantou je i použití sušeného sojového mléka a jako tekutinu pak použít vodu. Výborný je koláč i z bramborové mouky.

Autorka: Tuula Sivula-Vacek

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie