Infolinka 541 212 450

Rychlá bublanina bez lepku a mléka z quinoové kaše

INGREDIENCE

200 g kvalitní majonézy bez lepku 125 g kaše z quinoi (bezlepkova.com) 100 g moučkového cukru 1 celé vejce 25 g obyčejného kukuřičného škrobu 1 cukr s pravou vanilkou 1/2 - 1 (dle chuti) prášek do pečiva Dr. Oetker ovoce dle chuti + 2 polévkové lžíce třtinového cukru na proslazení, případně drobenka (nemusí být) pečící nádoba o rozměrech 20 x 30 cm nebo trochu menší, vyložená pečícím papírem



POSTUP

Troubu předehřejeme na 175 ° C. Majonézu s celým vejcem a cukry vyšleháme. Přisypeme kaši, škrob a prášek do pečiva. Opatrně promícháme, nejlépe silikonovou stěrkou. Těsto přemístíme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem a posypeme ovocem smíchaným s cukrem.

Těsto lze rozdělit i do papírových pečících košíčků či muffinových formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta pouze od drobečků nebo suchá.

Bublaninu necháme na mřížce vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 25 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie