Infolinka 541 212 450

Rychlý jablečný dezert - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 230 g jemně nastrouhaných jablek 120 ml sójové smetany Provamel 60 g polohrubé kukuřičné mouky 60 g Jizerky 60 g Stelly 45 g moučkového cukru 1 vejce 1 polévková lžíce karobu (popř. kakaa) 5 ml rumu (lze vynechat) Poleva: 2 polévkové lžíce moučkového cukru šťáva z 1/2 citronu



POSTUP

Do mísy dáme polohrubou kukuřičnou mouku, smetanu Provamel, Jizerku, moučkový cukr, vejce, karob a rozpuštěný tuk Stella. Vše dobře rozmícháme a do hmoty vmícháme nastrouhaná jablíčka. Dáme do dortové formy a povrch dezertu ještě případně můžeme pokapat rumem.

Pečeme při 150 - 180 stupních asi 40 minut.

Po vychladnutí ještě potřeme citronovou polevou (moučkový cukr si rozetřeme se šťávou z citronu) a můžeme libovolně dozdobit čerstvými jablíčky nebo oříšky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie