Infolinka 541 212 450

Rýžovník

INGREDIENCE

cca 500 g jahod (jiné ovoce) 300 g rýže 300 ml rýžového nebo sojového mléka 100 g margarínu 50 g vanilkové Hrašky cukr podle chuti 4 hřebíčky citronová kůra sádlo + kokos (nebo bezl. strouhanka) na vysypání formy



POSTUP

Rýži dáme vařit podle zvyku do mírně osolené vody, přidáme hřebíček a vaříme do kašovita. Hrašku smícháme s mlékem a a necháme dvacet minut povařit. Rýži smícháme s hraškovým "bešamelem", osladíme a vmícháme ovoce a margarín. Zapékací formu vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Rýžovou směs urovnáme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 st. dozlatova (něco přes hodinu, každá trouba je jiná, chce to vypozorovat). Můžeme podávat teplé i studené.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 17 lidí)

Kategorie