250 g žitné chlebové mouky 250 ml vody 100 g rýžové hladké mouky 1 lžíce olivového oleje 2 lžičky sušeného droždí 1/2 lžičky soli
250 g žitné chlebové mouky 250 ml vody 100 g rýžové hladké mouky 1 lžíce olivového oleje 2 lžičky sušeného droždí 1/2 lžičky soli
Zaděláme těsto (smíchala jsem všechny ingredience dohromady) a necháme vykynout, zhruba 2 - 3 hodiny. Pak pomoučenýma rukama vytvoříme bulky, které necháme ještě cca 1/2 hodiny kynout. Pečeme asi 30 minut při 175 °C (klasické pečení). Zkoušela jsem během pečení sáhnout, jestli jsou dostatečně propečené. Nesmí se vám do ní zabořit prst. Jsou hotové, když se udělá kůrka, kterou když zmáčknete, tak lehce pruží.
Tip: Nejsou moc slané - pekla jsem je podle mnou vymyšleného receptu pro mojí 9-ti měsíční dceru (s alergií na pšenici) na seznamování se s pečivem. Pokud máte raději slanější pečivo, tak dejte celou lžičku soli ;-)