Infolinka 541 212 450

Schwarzwaldské řezy bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Korpus: 200 g změklého Alsanu nebo Stelly 200 g Doves Farm 150 g jablečné přesnídávky 140 g třtinového cukru 40 g kakaa 3 - 4 lžíce třešňové šťávy 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička balzamiko octa 1/2 lžičky jedlé sody vanilkový extrakt Smetanový bílý krém: 1 plechovka kokosového mléka cukr třešně Třešňové želé: 400 ml třešňové šťávy nebo kompotové šťávy 4 g Agaru Kakaový smetanový krém: 1 plechovka vychlazeného kokosového mléka trocha cukru trocha kakaa čokoláda bez mléka na ozdobu



POSTUP

Změklý Alsan vyšleháme s cukrem, balzamikem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme kakao. Postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Pak přidáme přesnídávku a třešňovou šťávu.

Těsto přendáme na plech (cca 35 x 25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme při 175 stupních cca 20 min.Necháme zcela vychladnout a pak jen nařežeme podle čtvercové formy.

Čtvercovou formu vyložíme pečícim papírem a opatrně (korpus je křehký) přendáme jeden plát. Ten pomažeme bílým krémem (vyšlehaná tuhá část kokosového mléka s cukrem) a poklademe pár třešní.

Opatrně přiklopíme druhým nařezaným plátem a na tento plát vylijeme houstnoucí třešňový agar -  práškový agar smícháme se šťávou, 2 minuty povaříme a necháme za občasného míchání zchladnout. Jakmile začne želírovat a houstnout, můžeme ho nalít na korpus. Vložíme do lednice.

Mezitím uděláme kakaový krém - tuhou část z kokosového mléka smícháme s trochou cukru a kakaa a vyšleháme. Navrstvíme na třešňové želé a posypeme hoblinkami hořké čokolády.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie