Infolinka 541 212 450

Semínkový knäckebrot - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

350 m teplé vody první den + 50 ml na promíchání den druhý 100 g bezlepkových ovesných vloček 100 g pohankových vloček 100 slunečnicových semínek 50 g lněných semínek 50 g lněné mouky 40 g dýňových semínek 40 g sezamu 3 lžíce řepkového nebo olivového oleje nebo kokosového tuku 2 lžíce chia semínek 2 lžíce máku 1 lžíce agávového (javorového) sirupu 1 lžíce mořské vločkové soli 1 lžíce jemné jablečné vlákniny 1 lžíce psylia 1/2 lžíce chlebového koření Alnatura z Dm 1/2 lžíce mletého kmínu



POSTUP

Obdobný, jako při přípravě chlebu Vegipan http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/vegipan-chleb-bez-kypridel-a-kynuti-bez-lepku-mleka-i-vajec

Rozdíl je v tom, že připravené těsto mokrou rukou rozetřeme těsto na chlebík Vegipan do vymazaného plechu do 0,5 - 1 cm vrstvy, rozřežeme rádélkem a pečeme 30 - 40 minut při 180 - 190 stupních až budou mít hnědou kůrku.

Skvělé chroupání bez lepku, mléka i vajec.;-)

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie