Infolinka 541 212 450

Silvestrovské sýrovo-mandlové krekry - bez lepku, sóji a vajec

INGREDIENCE

200 g Schär mix B nebo Mehl Farine + na podsypání těsta při vyvalování 125 g studeného nastrouhaného másla 100 g jemně strouhaného sýru (typ Gouda) 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky (najdete v supermarketech) 4 - 6 lžic mléka do těsta (podle konzistence) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva 1 lžička soli 1 lžíce chia semínek Na potření a posyp: mléko mandlové plátky



POSTUP

Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud by se drobilo, přidáváme po lžících mléko a zapracujeme, až bude těsto vláčné. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny uležet (klidně přes noc).

Těsto vyndáme z lednice a troubu předehřejeme na 180 °C.

Těsto rozválíme na podsypaném vále na placku cca 0,5 cm vysokou. Omoučeným vykrajovátkem vykrajujeme libovolné tvary nebo rozkrájíme nožem na tyčinky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme mlékem a sypeme mandlovými plátky. Pečeme cca 10 minut nebo do zlatého zbarvení.

Plech s krekry necháme vychladnout na mřížce a konzumujeme nejlépe odležené se sklenkou dobrého vína či sektu.

Pokud Vám zbydou,s čímž já tedy nepočítám, v plechové krabici vydrží až 2 týdny ;-).

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie