Infolinka 541 212 450

Slané preclíčky s quinoovou moukou - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

250 g bezlepkové mouky (Schaer Mix-it, Schaer Bread, Doves Farm, Jizerka) + na podsypání při tvarování preclíčků 250 g uvařených oloupaných nastrouhaných brambor (varný typ B, C) 150 - 200 ml vody či rostlinného mléka (rýžové, sójové) - objem tekutiny záleží na druhu použité mouky, každá saje trochu jinak - začněte se 150 ml, případně pomalu přilívejte 130 g tuku Stelly 100 g mouky z quinoi sůl podle chuti + hrubá sůl na posypání polévková lžíce máku + mák nebo sezam na posypání teplá voda na potření



POSTUP

Nastrouhané brambory, mouky, sůl a polévkovou lžíci máku v misce promícháme a nastrouháme ke směsi vlažný tuk. Vypracujeme rukou vláčné těsto, které vložíme do igelitového sáčku a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout.

Troubu rozehřejeme na 185 - 190 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto vyndáme z lednice, necháme chvilku odležet. Z těsta odkrajujeme kousky, které na pomoučené ploše vytvarujeme do hádku a vytvoříme preclíček (velikost cca 4 cm). Preclíčky přendáme na plech. Před pečením je potřeme vlažnou vodou a posypeme mákem či sezamem, případně hrubou solí. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 30 - 35 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

3 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie