Infolinka 541 212 450

Šneci - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

Těsto: pomazánkové máslo (kvalitní, ne vodnaté) bezlepková mouka (já použila Jizerku) 1 lžička guarové gumy Náplň: kečup s prolisovaným česnekem šunkový salám bez lepku nastrouhaný tvrdý sýr pizza koření



POSTUP

Nejprve si připravíme falešné listové těsto. Smícháme pomazánkové máslo s bezlepkovou moukou v poměru zhruba 1:1,5 a guarovou gumou. Těsto je hodně lepivé, čemuž trochu zabráníme řádným vychlazením a pak rychlým zpracováním a dostatkem mouky při vyvalování.

Těsto si vyválíme na placku. Potřeme ji kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem a pizza kořením, položíme na ni na kolečka nakrájený šunkový salám a zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Co nejpevněji zavineme. Nakrájíme na kolečka, která opatrně přendáme na vymazaný plech, příp. plech vyložený pečícím papírem. Dovoluje-li dieta, je možné pomazat rozšlehaným vajíčkem, ale není to nutnost.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C do zezlátnutí.

Dobrou chuť ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie