Infolinka 541 212 450

Špagety s čerstvým špenátem

INGREDIENCE

400 g semolinových špaget bezvaječných (např. od firmy Granovita) 300 g čerstvého listového špenátu 200 g zelené petrželky 10 filetů ančoviček 60 ml kvalitního olivového oleje 50 g strouhaného parmazánu (výborný je i kozí sýr) 2 lžíce citronové šťávy lžíce strouhané citronové kůry 2 stroužky česneku sůl pepř



POSTUP

Oprané a odkapané špenátové listy smícháme v misce s olejem, osolíme a opepříme, nasypeme je na rozehřátou pánev a velmi krátce za stálého míchání opečeme. Polovinu špenátu, petrželku, oloupané stroužky česneku, ančovičky, parmazán, citronovou šťávu a kůru vložíme do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme.

Špagety si uvaříme ve vroucí osolené vodě tzv. "al dente", slijeme je a asi 250 ml vody ze špaget si dáme stranou. Špagety dáme zpět do hrnce, přidáme rozmixovanou směs, vodu, kterou jsme si odložili a zbylou část špenátu. Promícháme a ihned servírujeme.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 35 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie