Infolinka 541 212 450

Sv. Martinské rohlíčky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

150 ml rostlinného mléka (já použila domácí rýžové) 100 g polohrubé kukuřičné mouky 100 g Mix B 100 g Mix It 35 g krupicového cukru 1 vodorovná lžička chia semínek namočených v troše rostlinného mléka (namísto 1 žloutku) 2,5 lžíce oleje citrónová kůra špeta soli 25 - 30 g droždí



POSTUP

Nejprve jsem si připravila kvásek. Lehce jsem zahřála trošku mléka spolu se špetkou cukru, rozdrobila do něj droždí a zaprášila moukou. Nechala jsem kvásek na teplém místě (topení) "se probudit".

V míse jsem smíchala různé druhy mouky, cukr, olej, citrónovou kůru, přidala chia semínka, resp. gel z nich, špetku soli, rostlinné mléko a kvásek. Nechala jsem cca 50 minut kynout.

Poté jsem si z těsta vyválela placku a z ní rádýlkem připravila výseč, kterou jsem potřela makovou náplní a stočila do tvaru rohlíčků.

Připravené rohlíčky nechte ještě cca min. 20 min. kynout. Poté potřete rozpuštěným bezmléčným tukem, olejem či rozšlehaným vaíčkem, dovoluje-li vám to dieta;-).

Pečte v troubě při cca 180 - 200 °C do zezlátnutí.

Tip: Kromě makové náplně můžete použít i tvarohovou či "tofuovou", příp. povidla ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie