Infolinka 541 212 450

Švestková nutella

INGREDIENCE

½ kg švestek hrst třtinového cukru 50 g hořké čokolády (např. Ritter sport dark chocolate 50% kakaa) 1 lžíce holandského kakaa (nebo dvě :-) špetka skořice



POSTUP

Švestky vypeckujeme, pokrájíme a trochu rozmixujeme. Dáme do pekárny a zapneme program „marmeláda“. Po skončení (cca po hodině) vsypeme do horkého švestkového pyré cukr, skořici, kakao a rozlámanou čokoládu. Zamícháme a ponorným mixérem znovu rozmixujeme.

Necháme vychladnout. Poté dáme do lednice odležet.

Druhý den znovu rozmixujeme, do hladka (nebo skoro do hladka :-). Dáme do vysterilizované sklenice, uzavřeme a sterilizujeme v troubě. 

Z uvedeného množství je 1 sklenice.

Sterilizování v troubě - naplněnou sklenici zavíčkujeme a dáme do pekáčku s horkou vodou (asi 1  - 2 cm). Šoupneme do trouby na max. výkon na cca 20 minut (obsah musí bublat). Vyndáme, obrátíme vzhůru nohama a po vychladnutí otočíme sklenici zpátky (tím vznikne podtlak a víčko klapne).

Švestkonutella se hodí: na lívance, do palačinek, do jogurtu, na promazání vánočního cukroví, na chleba, na vdolky s tvarohem...nebo prostě jen tak – na lžičku :-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

24 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie